diumenge, 19 de juny del 2016

3a trobada del club Lectures de forquilla

En aquesta tercera sessió hem estat comentant La escuela de ingredientes esenciales, de l'Erica Bauermeister. Una novel·la que intenta descriure la passió per la cuina i la centralitat d'aquesta en els moments importants de la vida. 




Una novel·la en la línia d'altres best sellers de temàtica culinària, on es posen de relleu les textures i els aromes dels ingredients en detriment d'un guió argumental amb contingut d'interés. 

D'aquesta contraposició va sorgir un debat sobre la pràctica i el valor de la cuina en la societat actual, tant catalana com estadounidense. És cuina menys ara que abans? Qui cuina? I perquè han canviat les dinàmiques? Quin valor i quina centralitat té la cuina en les cultures anglosaxones? 
Seguim reflexinant... Mentre, ens quedem amb el següent paràgraf de la novel·la, on es vinculen les emocions amb el menjar: 

Observó que las galletas blandas y calientes satisfacían necesidades humanas diferentes que las crujientes y puestas a enfríar. Cuanto más cocinaba, más empezó a contemplar las especias como portadoras de las emociones y recuerdos de los lugares de las que provenían originariamente y de todos aquellos por los que habían viajado en el transcurso de los años.

Segui llegint i, sobretot, cuinant... Fins aviat!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada